Droger

De was laten drogen in de zon is natuurlijk heerlijk maar niet altijd mogelijk, gelukkig zijn er handige wasdrogers die al het werk voor ons uit handen nemen. 

Ook hier is weer volop keuze uit diverse merken, energielabels, droog prestaties en geluid niveaus. 

Er zijn verschillende soorten drogers;

*Warmtepompdroger; Deze zijn energiezuinig maar wel iets duurder in aanschaf. Duren wat langer, maar maken je wasruimte niet vochtig. 

*Luchtafvoerdroger; Met slang naar buiten, drogen snel goedkoper in aanschaf.

*Condensdroger; Laat het vocht in de lucht condenseren om vervolgens op te vangen in een condensbak of af te voeren via het riool. Is goedkoop in aanschaf maar niet in gebruik, en houd de wasruimte niet altijd droog dus de ruimte moet goed kunnen ventileren.

Let wel op dat het voor alle soorten wasdrogers wel belangrijk ze met regelmaat te reinigen;

Het is van belang dat je een droger regelmatig schoonmaakt, om te voorkomen dat het pluizenfilter en de warmtepomp niet verstopt raken. En zo niet onnodig het energieverbruik te laten stijgen, maar vooral ook om brandgevaar te voorkomen. Bij sommige warmtepompdrogers gebeurt dit automatisch, maar bij veel drogers moet dit met de hand worden gedaan lees dan de gebruiksaanwijzingen goed door. Hou de droger zoveel mogelijk pluisvrij, en maak regelmatig schoon met een vochtige doek. Het is aan te raden om dit minimaal eens per halfjaar te herhalen, zorg ervoor dat de filters goed worden schoongemaakt en droog terug geplaatst worden. Maak ook af en toe de binnenkant van de trommel schoon met een vochtige doek, hier blijven de restjes van wasverzachter achter ook al is dat niet met het blote oog te zien.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.