Materialen

Werkbladen; Om de keuze uit de vele mogelijkheden aan materialen te vergemakkelijken is het handig om eerst uit te zoeken wat het best bij je past. Terwijl de een gaat voor de warme uitstraling van natuurlijk hout, gaat een ander liever voor de exclusieve uitstraling van marmer, graniet of andere luxe werkblad soorten. Hierbij moeten we rekening houden met de verschillende producteigenschappen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor en nadelen die niet uniform toepasbaar zijn maar bij de persoon of de toepassing moeten passen.

Het is ook mogelijk om te combineren met verschillende materialen in een werkblad. Dat is het patchwork idee door met materialen zoals rvs, hout, composiet of beton te combineren, het liefst in ton sur ton (het naast elkaar gebruiken van nuances van een enkele kleur). Juist de mix van koele en harde, warme en zachte materialen zorgen voor een mooi contrast. En dan kun je niet alleen met de werkbladen combineren, maar ook met de fronten. Bijvoorbeeld donkere kleuren voor de bovenkasten en lichte kleuren voor de onderkasten

Fronten; Ook de front keuze is van belang daar er hier ook vele mogelijkheden zijn, variërend van kunststof tot echt hout of zelfs keramische oppervlakken. Ook hierbij geld dat we deze keuze moeten afstemmen op het gebruik en de te verwachten belasting. Er is voor elk wat wils en u heeft de keuze uit vele variaties van de meest uiteenlopende kwaliteiten.

Verlichting; Een prettige werkruimte dient goed verlicht te zijn, omdat alle ruimte's variëren en er niet altijd voldoende licht voorhanden is, word er ook in de keuze van verlichting overal aan gedacht. Het is bij het maken van een lichtplan belangrijk dat er rekening gehouden word met het daglicht, de ligging van de ruimte te opzichte van de zon, de meubelopstelling en of je de aandacht op wil richten op een specifiek punt (bijvoorbeeld een mooie nis of een kunst object). Je kan kiezen voor verlichting in het plafond, onder de bodems van kasten of schappen of in de plint van de kasten, het kan zelfs in de grepen verwerkt worden, dus ook op verlichtingsgebied is de keuze werkelijk reuze.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.