Wasmachine

Bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine moet je er goed opletten of deze bij jouw wensen past, je gebruikt hem tenslotte wekelijks zo niet dagelijks. Hij moet in ieder geval de was goed schoon maken, maar het is ook handig als hij makkelijk is in de bediening. Als hij bij al je wensen past, heb je er jarenlang plezier van.

Waar je bij de keuze voor een nieuwe wasmachine op zou kunnen letten:

*Energie verbruik; Hoe lager gecertificeerd, hoe minder het energieverbruik is, dus hoe meer je bespaard.

*Inhoud/capaciteit; Bij een huishouden van 1 of 2 personen volstaat een inhoud van 5 tot 7 kg, en voor 4 of meer personen of voor als je vaak veel wast is een capaciteit aan te raden van 8 of 9 kg (er zijn wasmachines die tot 12 kg aankunnen).

*Afmeting; Hoeveel ruimte heeft u tot beschikking ?

*Geluidsniveau; Komt hij dicht in de buurt van de slaapkamer te staan, dan is het handig om een stille machine uit te zoeken.

*Toerental; Bij een hoger toerental word de was droger en blijf je niet onnodig lang met de natte was zitten.

*Bovenlader; Deur aan de bovenkant, deze is meestal minder breed dus handig voor kleine ruimtes, nadeel is wel dat je er niks op kunt zetten.

*Voorlader; Past onder een aanrechtblad, je kunt er een droger of iets anders op plaatsen (met behulp van een tussenstuk), kan op sta hoogte worden geplaatst zodat je niet telkens hoeft te bukken.

*Inbouw; Omdat je een wasmachine niet altijd in het zicht wilt hebben zijn er ook apparaten die volledig integreerbaar zijn, deze worden onzichtbaar weggewerkt in een kastje. Zo creëer je een strak en uniforme uitstraling van de ruimte. Wilt u uw huidige wasmachine inbouwen kan dit ook met een framedeel met deur en een dieper werkblad gecreëerd worden.

Er zijn dus verschillende punten om op te letten bij de keuze van een wasmachine. Tegenwoordig zijn er ook slimme wasmachines, waarbij je een bepaald programma kunt instellen op afstand via een tablet. En apparaten die zelf het gewicht bepalen en zodoende het programma daarop instellen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.